Soğan Turşusu Tarifi

Dakikalar içinde hazırlayıp aynı gün tüketebilirsiniz. Tadı tatlı, baharatlı ve çıtır Soğan Turşusu Tarifi.

Sağlık Rehberi
Sağlık Rehberihttps://saglikrehberi.com.tr
Türkiye'nin Sağlık ve Yaşam Rehberi

İçerikleri

Soğan turşusu.

Et, kebap, balık yemeklerin yanında, burger ve dürümlerin içerisinde harika oluyor.

Malzemeler:

  • 3 adet mor soğan
  • 60 ml sirke (üzüm veya elma)
  • Kavanozu dolduracak kadar kaynar su
  • 2 tatlı kaşığı tuz (tepeli değil)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • İsteğe bağlı birkaç adet hardal tohumu ve karabiber taneleri

 

Hazırlanışı

  • Soğanları halka halka doğrayın.
  • Üzerine şeker, tuz, karabiber ve hardal taneleri, sirke ve kavanozu dolduracak kadar kaynar su ekleyin kapağını kapatın
  • 2-3 kere alt üst edin karışım karışsın.
  • Yaklaşık 6 saat sonra turşu hazır.
  • Buzdolabında muhafaza edin.
  • Kavanozum 300 ml lik

Yazarı Takipte Kal!

Sağlık Rehberi
Sağlık Rehberihttps://saglikrehberi.com.tr
Türkiye'nin Sağlık ve Yaşam Rehberi

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz