Soğan Turşusu Tarifi

Dakikalar içinde hazırlayıp aynı gün tüketebilirsiniz. Tadı tatlı, baharatlı ve çıtır Soğan Turşusu Tarifi.

Soğan turşusu.

Et, kebap, balık yemeklerin yanında, burger ve dürümlerin içerisinde harika oluyor.

Malzemeler:

  • 3 adet mor soğan
  • 60 ml sirke (üzüm veya elma)
  • Kavanozu dolduracak kadar kaynar su
  • 2 tatlı kaşığı tuz (tepeli değil)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • İsteğe bağlı birkaç adet hardal tohumu ve karabiber taneleri

 

Hazırlanışı

  • Soğanları halka halka doğrayın.
  • Üzerine şeker, tuz, karabiber ve hardal taneleri, sirke ve kavanozu dolduracak kadar kaynar su ekleyin kapağını kapatın
  • 2-3 kere alt üst edin karışım karışsın.
  • Yaklaşık 6 saat sonra turşu hazır.
  • Buzdolabında muhafaza edin.
  • Kavanozum 300 ml lik

Yazarı Takipte Kal!

Sağlık Rehberihttps://saglikrehberi.com.tr
Türkiye'nin Sağlık ve Yaşam Rehberi

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version