Haemoctin Sdh 500 Iu/10 ml Iv Enjeksiyonluk Toz Ve Çözücü
Maxicells İlaç San. A.Ş.
Haemoctin Sdh 500 Iu/10 ml Iv Enjeksiyonluk Toz Ve Çözücü Nedir ve Ne İçin Kullanılır?
- HAEMOCTIN SDH, kandaki pıhtılaşmanın normal seyretmesi için gerekli olan
koagülasyon faktör VIII içeren, flakon içinde enjeksiyon için liyofilize toz ve çözücü için enjeksiyonluk su şeklinde sunulmaktadır.10 mL enjeksiyonluk suda kuru maddenin sulandı rılmasından sonra bu ürün bir mL sıvıda 50 IU (uluslararası ünite) koagülasyon faktör VIII içermektedir. Bir flakonda 500 IU kan koagülasyon faktör VIII bulunm aktadır.
- HAEMOCTIN SDH aşağıda belirtilen durum larda kullanılır:
- Plazma pıhtılaşma faktörü (Faktör VIII) aktivite eksikliğinin olduğu gösterilen
klasik hemofili tedavisi (Hemofili A) ve kanam a profilaksisi için endikedir.
- Edinilmiş faktör VIII eksikliği tedavisinde kullanılabilir.
Bu preparat, farmakolojik olarak etkin miktarlarda von Willebrand faktör içermez ve dolayısıyla von W illebrand hastalığının tedavisi için uygun de ğildir.
Haemoctin Sdh 500 Iu/10 ml Iv Enjeksiyonluk Toz Ve Çözücü Nasıl Kullanılır?
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: Doktorunuz, hastalığınıza bağlı olarak ilacınızın dozunu belirleyecek ve size uygulayacaktır.
Uygulama yolu ve metodu: Damar içine (intravenöz yolla) enjeksiyonla uygulanm alıdır. Özel kullanım durumları Çocuklarda kullanımı: 6 yaşından küçük çocuklarda ürünün kullanımına dair verilerin kısıtlı olması ve bu yaş grubunda ilacın yarı ömrünün kısa olabilmesi sebebiyle, ilac ın dozunun ve doz aralığının hastaya göre ayarlanması uygundur.
Yaşlılarda kullanımı: Doktorunuz hastalığı nıza bağlı olarak ilacınızın dozunu belirleyecek ve size uygulayacakt ır.
Özel kullanım durumları Böbrek/Karaciğer yetmez liği HAEMOCTIN SDH’ın böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalardaki güvenlilik ve etkililiği incelenmemiştir.
Eğer HAEMOCTIN SDH’ın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise, doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.
Kullanmanız gerekenden daha faz la HAEMOCTIN SDH kullandıysanız: Fazla miktarda HAEMOCTIN SDH aldığınızı düşünüyorsanı z doktorunuza söyleyiniz. Doktorunuz başka bir tedavinin gerekli olup olmadığına karar verecektir.
HAEMOCTIN SDH’tan kullanmanı z gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.
HAEMOCTIN SDH’ı kullanmayı unutursanız: Bu durum da doktorunuz başka bir dozun gerekli olup olmadığına karar verecektir. Unutulan dozları dengelemek için çift doz uygulamayı nız.
HAEMOCTIN SDH ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler: Doktorunuza danışmadan HAEMOCTIN SDH’ı kullanm ayı durdurmayın.
doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
Olası Yan Etkiler
Tüm ilaçlar gibi, HAEMOCTIN SDH’ ın içeriğinde bulunan m addelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.
Aşağıdakilerden biri olursa, HAEMOCTIN SDH’yi kullanm ayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:
- Deride kızarıklık
- İnfüzyon yerinde yanma ve batma
- Titreme
- Yüz kızarması
- Baş ağrısı,
- Kurdeşen,
- Hipotansiyon (düşük tansiyon),
- Letarji (uyuklama),
- Bulantı,
- Huzursuzluk,
- Taşikardi (kalp çarpıntısı),
- Göğüste sıkışma hissi ,
- Karıncalanma,
- Kusma,
- Hırıltılı solunum
Bu alerjik veya ciddi bir alerjik reaksiyon (anafilaktik şok) veya hipersensitivite (aşırı duyarlılık) reaksiyonu olabilir.
Diğer yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:
Haemoctin SDH ile aşağıdaki diğer yan etkiler gözlenmiştir. Bilinmiyor:
- (anafilaktik) şok, alerjik reaksiyon
- Ciltte kızarıklık, kaşıntı, kurdeşen
Daha önce Faktör VIII ilaçları ile tedavi edilmemiş çocuklar için inhibitör antikorlar (bkn. Bölüm 2) çok yaygın olarak oluşabilir; ancak daha önce Faktör VIII ile tedavi edilmiş olan hastalarda (150 günden fazla tedavi) risk yaygın değildir. Böyle bir durumda, sizin veya çocuğunuzun ilaçları düzgün etki etmeyi durdurabilir ve siz veya çocuğunuz kalıcı kanama yaşayabilir. Böyle bir durum olursa, derhal doktorunuza başvurunuz.
Çocuklarda ve ergenl erde yan etkiler İnhibitör (antikor) oluşumu haricinde, çocuklardaki yan etkilerin yetişkinlerdeki ile aynı olması beklenir.
Eğer bu kullanı m talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.
Yan etkilerin raporlanması
Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durum unda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirim i” ikonuna tıklayarak ya da 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanm akta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız. Çok yaygın : 10 hastanın en az 1´inde görülebilir. Yaygın : 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir. Yaygın olmayan : 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek : 1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla görülebilir. Çok seyrek : 10.000 hastanın birinden az görülebilir. Bilinmiyor : Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.
Uyarılar ve Önlemler
HAEMOCTIN SDH insan kanının sıvı olan kısmından (plazmasından) elde edilir. Bu nedenle pek çok insanın kanı toplanmakta ve bu kanların plazmasından yararlanılmaktadır. İlaçlar insan kanı ya da plazmasından üretildiğinde, hastalara geçebilecek enfeksiyon ajanları nı önlemek için bir dizi önlemler alınır. Bu önlemler, hastalık taşıma riski olan kan vericilerini saptamak ve dışarıda bırakıldıklarından emin olmak için, plazma vericilerinin dikkatli bir şekilde seçimini ve her bir kan bağışının ve plazma havuzlarının, virüs / enfeksiyon belirtileri açısından test edilmesini içerir. Bu ürünlerin üreticileri ayrıca, plazmanın işlenmesi sürecine virüsleri arındıracak ya da etkisiz hale getirecek basamaklar ı da dahil ederler.
Bütün bu önlemlere rağmen, insan plazmasından hazırlanan ilaçlar hastalara uygulandığında, bir infeksiyonun bulaşma olasılığı tamamen ortadan kaldırılamaz. Bu ayrıca bilinen (AIDS’e neden olan HIV virüsü, karaciğer hastalığına neden olan Hepatit A, Hepatit B ve Hepatit C virüsleri, parvovirüs B19 gibi zarfsız virüsler) ya da sonradan ortaya çıkan virüsler veya Creutzfeld-Jacobs hastalığı gibi diğer infeksiyon çeşitleri için de geçerlidir.
Bu nedenle ileride oluşabilecek bir hastalıkla kullanılmış ürün arasındaki bağlantıyı kurabilmek için, kullandığınız ürünün adı ve seri numarasını kaydederek bu kayıtları saklayı nız.
Ayrıca HAEMOCTIN’i kullanmanız gerekiyorsa doktorunuz hastalık yapıcı etkenlerin size bulaşmasını önlemek için uygun aşılarınızı (Hepatit A, Hepatit B vb.) yaptırmanızı önerebilir!
HAEMOCTIN SDH’ı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINI Z
Eğer ürünün etken madde ya da herhangi bir bileşenine karşı alerjiniz varsa. (Alerjik reaksiyon deride döküntü, kaşıntı, nefes almada güçlük veya yüz, dudak, boğaz veya dilde şişme olarak görülebilir.) Çözelti bulanıksa ya da çözeltide gözle görülebilen partikül varsa.
HAEMOCTIN SDH’ı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ:
İnhibitörlerin (antikorların) oluşumu, tüm Faktör VIII ilaçları ile tedavi sırasında ortaya çıkabilen bilinen bir komplikasyondur. Bu inhibitörler, özellikle yüksek seviyelerde, tedavinin düzgün çalışmasını durdurur. Siz veya çocuğunuz bu inhibitörlerin gelişimi açısından dikkatle izlenecektir. Sizin veya çocuğunuzun kanaması Haemoctin SDH ile kontrol altına alınamıyorsa, derhal doktorunuza bildirin.
Parvovirüs B19 enfeksiyonları, hamile kadınlar için (fetal (anne karnındaki bebekle ilgili) enfeksiyon) ve immüno yetmezlik (bağışıklık sistemi yetmezliği) ya da artan kırmızı hücre üretimi
görülen hastalarda (örneğin hemolitik anemi hastaları) tehlikeli olabilir.
Mevcut kardiyovasküler risk faktörleriniz varsa, Haemoctin SDH tedavisi kardiyovasküler riski artırabilir. Emin değilseniz bu konuyu doktorunuzla konuşmalısınız.
Kateterle ilişkili komplikasyonlar Eğer bir santral venöz giriş aracı (boyundaki toplardamara takı lan kateter) (SVGA) gerekliyse, bölgesel enfeksiyonlar, bakteremi (bakterilerin veya bakteri toksinlerinin dolaşım sistemine geçmesiyle oluşan ateş ve titremenin eşlik ettiği klinik tablo) ve kateter yerinde trom boz (damar içinde bir kan pıhtısının oluşması) gibi SVGA ile ilişkili komplikasyonlara dikkat edilmelidir.
Çocuklar ve ergenler Erişkinler için belirtilen uyarılar ve önlemler, çocuklar ve ergenler için de dikkate alınmalıdır.
“Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.”
HAEMOCTIN SDH’ın yiyecek ve içecek ile kullanılması Uygulama yöntemi açısından diğer yiyecek ve içeceklerle etkileşimi yoktur.
Hamilelik İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Hamileyseniz ya da bebek sahibi olmayı planlıyorsanı z doktorunuza bildiriniz. HAEMOCTIN SDH’ın hamileyken kullanı lıp kullanılamayacağına doktorunuz karar verecektir. Kadınlarda hemofili A nadiren görüldüğünden, faktör VIII’in hamilelik süresince kullanımıyla ilgili fazla bir deneyim bulunm amaktadır.
Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Emzirme İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Emziriyorsanız doktorunuza bildiriniz. Emzirmenin veya tedavinin durdurulup durdurulmayacağına doktorunuz karar verecektir.
Araç ve makine kullanımı HAEMOCTIN SDH’ın araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde etkisi yoktur ya da ihmal edilebilir düzeydedir.
HAEMOCTIN SDH’ın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler Bu tıbbi ürün DSÖ tarafından erişkin için önerilen maksimum günlük 2 g sodyum alım miktarının %1,61’ine eşdeğer, flakon başına 1.4 mmol (ya da 32,2 mg) sodyum içerir.
Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı Haemoctin SDH ile diğer tıbbi ürünler arasında etkileşim bildirilmemiştir. HAEMOCTIN SDH diğer ilaçlarla karıştırılmamalıdır.
Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanı yorsanı z veya son zamanlarda kullandı nızsa, lütfen bunu doktorunuza veya eczacınıza bildiriniz.
İlaç Etkileşimleri
Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı
Gebelik ve Emzirme Döneminde Kullanımı
Hamileyseniz ya da bebek sahibi olmayı planlıyorsanı z doktorunuza bildiriniz. HAEMOCTIN
Saklama Koşulları
HAEMOCTIN SDH’ı çocukların göremeyeceği veya erişemeyeceği yerlerde ve ambalaj ında saklayınız.
25ºC altındaki oda sıcaklığında saklayınız. Dondurmayınız. Donmuş ürünleri çözüp kullanm ayınız. Ürünü, dı ş karton paketi içinde saklayınız ve ışıktan koruyunuz. Çözelti berrak ya da hafif opak olmalıdır.
Dış ambalajında yer alan son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.
Son kullanm a tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.
Kartondaki son kullanm a tarihinden sonra HAEMOCTIN SDH’ı kullanmayınız.
Eğer ürün ve/veya a mbalajında bozukluklar fark ederseniz HAEMOCT IN SDH’ ı kullanm ayınız.
Çevreyi korumak amacıyla kullanm adığınız HAEMOCTIN SDH’ı şehir suyuna veya çöpe atmayınız. Bu konuda eczacı nıza danışınız.
Ruhsat Sahibi: Maxicells İlaç San. A.Ş. Oruç Reis Mahallesi Tekstilkent Cad. No:12 A/233 Esenler /İSTANBUL Tel: 0 212 438 30 30 Faks: 0 212 438 29 29
Üretim Yeri: Biotest AG, Landsteinerstrasse 5, D-63303 Dreieich, Hesse/ Almanya Tel.:(49) 6103 801 0 Faks: (49) 6103 801 150
Bu kullanm a talimatı ......... tarihinde onaylanmıştır.
------------------ ------------------ ----------------- --------------- --------------- --------------- ---------------
Aşağıdaki Bilgiler Bu İlacı Uygul Ayacak Sağlık Personeli
İçindir:
Tedavi takibi:
Tedavi süresince, uygulanacak dozun ve tekrar edilen infüzyon sıklığının belirlenmesinde, faktör VIII seviyelerinin uygun şekilde tespit edilmesi önerilir. Hastalar faktör VIII’e farklı farklı yanıtlar verebilir; farklı yarılanma ömürleri ve geri kazanımlar gösterebilir. Vücut ağırlıkları normalden düşük ve yüksek olan hastalarda vücut ağırlığına göre ayarlama yapılması gerekebilir. Özellikle majör cerrahi müdahaleler söz konusu olduğunda, ikame tedavinin koagülasyon analizi ile (plazm a faktör VIII a ktivitesi) kesin şekilde izlenmesi gerekmektedir.
Hastaları n kan numunelerinde faktör VIII tayini için in vitro tromboplastin zamanı (aPTT) esaslı tek aşamalı bir pıhtılaşma tayini kullanıldığında, plazma faktör VIII aktivitesi bulguları hem tayinde kullanı lan referans standarttan hem de aPTT reaktifi tipinden anlamlı derecede etkilenebilir. Ayrıca, aPTT esaslı pıhtılaşma tayini ile ve kromojenik tayin ile (Avrupa Farmakopesi’ne uygun şekilde) elde edilen tayin bulguları arasında anlamlı çelişkiler olabilir. Bu durum , özellikle de laboratuarı n ve/veya tayinde kullanılan reaktiflerin değiştirilmesi halinde önem taşımaktadır.
Pozoloji: Tedavi, hemofili tedavisinde deneyimli bir hekim kontrolünde başlatılmalıdır. İkame tedavinin doz ve süresi, faktör VIII eksikliğinin şiddetine, kanamanın lokasyon ve derecesine ve hastanı n klinik durum una bağlıdır.
Uygulanan faktör VIII doz birimi, faktör VIII ürünleriyle ilgili WHO standardına uygun şekilde Internasyonel Unite (IU) olarak ifade edilir. Plazma içindeki faktör VIII aktivitesi (normal insan plazmasıyla ilgili olarak ) yüzde ya da (plazma içinde faktör VIII için İnternasyonel Standartla ilgili olarak) Internasyonel Ünite olarak ifade edilir.
Bir İnternasyonel Ünite (IU) faktör VIII aktivitesi, normal insan plazmasındaki bir mL faktör VIII miktarına eşittir. Gerekli faktör VIII dozunu hesaplam ak için, aşağıdaki empirik bulgu kullanılır; kg vücut ağırlığı başına 1 İnternasyonel Ünite (IU) faktör VIII, plazma faktör VIII aktivitesini, normal aktivitenin %1 ila %2’si oranında arttırmaktadır.
Gerekli doz, aşağıdaki formüle uygun şekil de hesaplanır:
Gerekli ünite: vücut ağı rlığı (kg) x ar zulanan faktör VIII artışı (%) x 0.5
Uygulanacak miktar ve uygulama sıklığı, özel vakalarda klinik etkinliği hedef almalıdır.
Takip eden hemorajik olaylarda, faktör VIII aktivitesi, söz konusu periyotta verilen plazma aktivite seviyesinin altına düşmemelidir (normalin %’si ol arak).
Kanama episodları ve cerrahide, aşağıdaki tablo rehber olarak kullanılabilir:
Hemoraji derecesi / Cerrahi prosedür tipi Gerekli faktör VIII seviyesi (%) Doz sıklığı (saat)/ Tedavi süresi (gün) Hemoraji Erken hemartroz, kasta kanama ya da oral kanama
20-40 Her 12-24 saatte bir tekrar ediniz. En az 1 gün, ağrı ile endike edilen kanama geçene ya da tamamen iyileşene kadar. Daha yaygın hemartroz, kasta kanama ya da hematom
30-60 3-4 gün boyunca ya da daha uzun bir süre, ağrı ve akut özürlülük iyileşene dek her 12-24 saatte bir tekrar ediniz. Yaşamı tehdit eden hemorajlar 60-100 Tehlike sona erene dek 8-24 saatte bir tekrar ediniz
Cerrahi müdahale Minör operasyon Diş çekimi dahil
30-60
En az 1gün, iyileşene dek 24 saatte bir tekrar ediniz Majör operasyon
80-100 (operasyon öncesi ve sonrası)
Yara yeterli oranda iyileşene kadar her 8- 24 saatte bir tekrar edin, daha sonra, faktör VIII aktivitesinin % 30-60 oranında sürdürmek için tedaviyi 7 gün süreyle devam ettiriniz Şiddetli hemofili hastalarında kanama karşısında uzun dönem profilaksisi için, olağan doz 2-3 gün arayla kg vücut ağırlığı başına 20-40 IU faktör VIII’dir. Bazı vakalarda, özellikle daha genç hastalarda, doz aralıklarının daha kısa tutulması ya da daha yüksek dozlar gerekli olabilir.
Uygulama yöntemi:
İntravenöz kullanım . Dakikada 2-3 ml’den fazla uygulanmaması tavsiye edilmektedir.
Haemoctin SDH, diğer tıbbi ürünler ile karıştırılmamalıdır.
Bazı infüzyon ekipmanının iç yüzeylerinde faktör VIII adsorpsiyonu (emilimi) nedeniyl e tedavi yetersiz kalabildiğinden sadece tedarik edilen infüzyon seti kullanılmalıdır.
Prosedürün tüm adımlarında, kesin olarak sterillik sağlanmalıdır.
Şekil 1a Şekil 1b Şekil 1c Şekil 2 Şekil 3
Şekil 4 Şekil 5 Şekil 6 Şekil 7 Şekil 8
Konsantrenin çözünmesi:
- Açılmamış flakonlardaki çözücü (enjeksiyonluk su) ve tozu oda sıcaklığına getirin. Isıtma için bir
su banyosu kullanıldığında, suyun kesinlikle kapak ya da stoperle temas etmemesi gerekir. Aksi takdirde ilacın kontaminasyonu meydana gelebilir.
- Transfer sisteminin doğru kullanımı için çok önemlidir: açmadan önce transfer sisteminin beyaz
alt kısmının doğrudan blisterin zeminine oturduğundan emin olun (Şekil 1a: doğru/ Şekil 1b: yanlış). Yanlış ise: transfer sisteminin beyaz alt kısmı doğrudan blister tabanına oturana kadar transfer sistemini blister içine aşağıya doğru itin (Şekil 1c).
- Kauçuk tıpaların merkezi kısımlarını ortaya çıkarmak için çözücü ve toz flakon kapaklarını çıkarın
(Şekil 2). Toz ve çözücü flakonlarının lastik tıpalarını bir dezenfektanla temizleyiniz.
- Transfer sistemi ambalajını kapağını çıkarınız (Şekil 3).
- Çözücü flakonunu düz bir yüzeye yerleştirin. Transfer sisteminin mavi kısmını, çözücüyü içeren
dik duran flakonun üzerine düz bir şekilde blisterin içine yerleştirin (Şekil 4). Transfer sistemini bükmeyin.
- Blisterin kalan kısmını transfer sisteminden çıkarın. Blisterleri sıkmayın! Bu durumda transfer
sisteminin beyaz kısmı görünür olmuştur (Şekil 5).
- Ürün flakonunu düz bir yüzeye yerleştirin.
- Transfer sistemi ve çözücü flakon kombinasyonunu ters çevirin. Adaptörün beyaz kısmının sivri
ucunu ürün flakonu tıpasından düz bir şekilde aşağıya doğru itin (Şekil 6). Ürün flakonunda bulunan vakum, çözücünün ürün flakonuna akmasına neden olur.
- Ürün flakonunu hafifçe sallayarak kuru maddenin çözünmesini kolaylaştırınız. Sert bir şekilde
çalkalamayınız, köpük oluşumundan kaçınılması gereklidir. Bu çözelti berrak veya hafif opelesan görünümdedir.
- Daha sonra transfer sisteminin mavi kısmını çözücü flakonuyla birlikte saat yönünün tersine
çevirerek çıkarın (Şekil 7). Transfer sisteminin mavi kısmı takılı çözücü flakonunu atın. Luer-Lock bağlantısı artık görünürdür.
Kullanıma hazır çözelti çözüldükten sonra hemen kullanılmalıdır. Bulanık olan veya gözle görülür partiküller içeren çözeltiyi kullanmayınız.
Enjeksiyon:
- Kuru madde yukarıda belirtildiği gibi çözüldüğünde transfer sistemin şeffaf bölümü ile Luer-Lock
bağlantısı bulunan kapalı enjektörü substrat flakonuna doğru itiniz (Şekil 8). Bu çözülen preparatın enjektöre çekilmesine izin verecektir. Transfer sistemi kendi dahili filtreye sahip olduğundan ayrı bir filtre gerekli değildir.
- Transfer sistemin beyaz kısmı ile flakonu dikkatli şekilde ayırınız. Kapalı kelebek iğne kullanarak
enjeksiyon preparatını intravenöz yolla yavaş şekilde enjekte ediniz. Enjeksiyon hızı en fazla 2-3 mL/dakika olmalıdır.
- Kelebek iğne kullanıldıktan sonra koruyucu kapak ile güvenli hale getirilebilir.
Çözelti berrak ya da hafif opak olmalıdır. Bulanık ya da tortu içeren çözeltileri kullanmayınız.
Sıkça Sorulan Sorular
Haemoctin Sdh 500 Iu/10 ml Iv Enjeksiyonluk Toz Ve Çözücü ne için kullanılır?
Haemoctin Sdh 500 Iu/10 ml Iv Enjeksiyonluk Toz Ve Çözücü nasıl kullanılır?
Haemoctin Sdh 500 Iu/10 ml Iv Enjeksiyonluk Toz Ve Çözücü yan etkileri nelerdir?
Haemoctin Sdh 500 Iu/10 ml Iv Enjeksiyonluk Toz Ve Çözücü hamilelikte kullanılabilir mi?
Haemoctin Sdh 500 Iu/10 ml Iv Enjeksiyonluk Toz Ve Çözücü nasıl saklanmalıdır?
Önemli Uyarı: Bu sayfadaki bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye yerine geçmez. İlaç kullanımı konusunda mutlaka doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Kendi başınıza ilaç başlatmayın, değiştirmeyin veya bırakmayın. Kaynak: T.C. Sağlık Bakanlığı TİTCK.