Hastane Hakkında
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Hakkında
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Karadeniz Bölgesi'nin sağlık alanındaki önemli merkezlerinden biridir. 1973 yılında temelleri atılan ve 1975 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin kurulmasıyla kendi kimliğine kavuşan hastane, o günden bu yana bölge halkının sağlık ihtiyaçlarını karşılamak misyonuyla hareket etmektedir. Başlangıçta kısıtlı imkanlarla hizmet veren kurum, zamanla akademik kadrosunu ve fiziki altyapısını güçlendirerek modern bir sağlık kuruluşuna dönüşmüştür.
Hastanenin temelleri, Tıp Fakültesi'nin 1973 yılında Hacettepe Üniversitesi bünyesinde kurulmasıyla atılmıştır. 1975 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin resmi olarak kurulmasıyla birlikte hastane de kendi üniversitesine bağlanmıştır. Kurupelit Kampüsü'ndeki modern yerleşkesine taşınmasıyla birlikte büyüme ivmesi kazanan hastane, tanı, tedavi ve cerrahi alanlarında en son teknolojileri bölge halkıyla buluşturmaya başlamıştır. Bugün OMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, sadece Samsun'a değil, çevre illere de hizmet veren 3. basamak bir sağlık kuruluşu konumundadır.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, 1.150 yatak kapasitesi ile hizmet vermektedir. Yatak doluluk oranının %90'ın üzerinde olduğu hastanede, 14 ameliyathane bulunmaktadır. Yılda yaklaşık 18.000 ameliyatın yapıldığı hastanenin acil servisi ve yoğun bakımları modernize edilmiş olup, ameliyathaneler minimal invaziv cerrahilere uygun donanıma sahiptir. Multislice BT, yüksek teslalı MR, Dijital Anjio sistemleri gibi ileri teknoloji ürünü tanı ve tedavi cihazları hastanede aktif olarak kullanılmaktadır. Ayrıca, Türkiye'nin en modern onkoloji-kemoterapi uygulama ünitelerinden biri de hastanede yer almaktadır.
Bir üniversite hastanesi olarak OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, eğitim ve araştırma misyonunu da üstlenmektedir. Tıp öğrencileri ve araştırma görevlileri için uluslararası standartlarda eğitim veren hastane, bilimsel araştırmaları destekleyerek tıp bilimine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Bu doğrultuda, çeşitli laboratuvarlar ve modern fiziki altyapı ile öğrencilere ve akademisyenlere gerekli imkanlar sunulmaktadır.
Branşlar 72 branş
Hastane Doktorları 56 doktor
Dr. Ahmet Baydın
Acil TıpProf. Dr. Ahmet Bektaş
Dahiliye (İç Hastalıkları)Doç. Dr. Ahmet Tevfik Sünter
Halk SağlığıDr. Ahmet Turla
Adli TıpDr. Alişan Yıldıran
Çocuk Sağlığı ve HastalıklarıDr. Aslı Alan
Aile HekimliğiAss. Dr. Ass. Dr. Eda Çelebi Bitkin
Çocuk Sağlığı ve HastalıklarıAss. Dr. Ass. Dr. Fatma Nihal Yoloğlu
Aile HekimliğiAss. Dr. Ass. Dr. Miraç Barış Usta
Aile HekimliğiDr. Ayhan Dağdemir
Çocuk Sağlığı ve HastalıklarıDr. Bahiddin Yılmaz
Dahiliye (İç Hastalıkları)Dr. Birsen Bilgici
Dahiliye (İç Hastalıkları)Dr. Çağatay Erman Öztürk
Anesteziyoloji ve ReanimasyonDr. Çağlar Özkanlı
Adli TıpUzm. Dr. Canan Albayrak
Çocuk Sağlığı ve HastalıklarıUzm. Dr. Celal Katı
Acil TıpProf. Dr. Cihad Dündar
Halk SağlığıDr. Düzgün Özatlı
Dahiliye (İç Hastalıkları)Dr. Ebru Kelsaka
Anesteziyoloji ve ReanimasyonDr. Engin Kelkitli
Dahiliye (İç Hastalıkları)ve 36 doktor daha...
Yakın Nöbetçi Eczaneler
Bu hastanenin bulunduğu bölgedeki nöbetçi eczaneleri görüntüleyin.
Atakum, Samsun Nöbetçi EczaneleriHastane Birimleri 14 birim
Tıbbi Birimler 11
Destek Birimleri 3
Tedavi Edilen Hastalıklar
Acil Tıp
Anesteziyoloji ve Reanimasyon
Baş ve Boyun Cerrahisi
Hasta Yorumları
Uykuda uyurken 16 yaşındaki silahlı ruhsatımla oynarken beni kafamdan vurdu Samsun ondokuz mayıs fakültesine şans eseri Abdullah hilmi marangoza denk geldim Allahın bir mucizesi Abdullah hilmi marangozun vesilesiyle 2 ayda düzeldim lakin taburcu olmama iki gün kala hastane enfeksiyonuna yakalandım yoğun bakım bölümü beni geç aldığından dolayı 5 gün entübe edildim ve tekrar 5 gün yoğun bakımda bekledim Allahın bir mucisesi olarak Abdullah hoca tarafından kafama şant takılarak 2 ay sonra sapasağlam taburcu edildim bu yaşadıklarımdan dolayı Abdullah hocanın desteği ve insanlığından ötürü kendisine çok teşekkür eder Allah razı olsun dilerim
Ben Hamza Öksüz 09/09/2025 tarihinde başarılı Katarak ameliyatı oldum Doktorum Hilal Eser Öztürk ve ekibine çok teşekkür ederim, ameliyat süresince göstermiş oldukları ilgi ve alakaya. Bu başarılı çalışmalarının meslek hayatları boyunca devam etmesini Yüce Allahtan dilerim.
Değerli doktorumuz Handan hanım ameliyatımı başarıyla gerceklestirdi. Insana güven veren ,insancıl ,çalışkan, işinin ehli,başarılı doktoruma sonsuz teşekkürler..
Alışılageldik doktor hasta ilişkisini unutun… Sizi önce bir arkadaşınız gibi karşılayan ve daha sonrasında şikayetlerinizi tüm ayrıntılarıyla dinleyen soru ve örnekleriyle doğabilecek sonuçlarıyla konuyu ele alan tavrıyla size en doğru tedaviyi uygulayan nadir doktorlarımızdan birisi
Kızımın doğumundan itibaren istanbulda 8 ay süren tanı sürecinde hiç bir yol katedemediğimiz zaman kendisine ulaştık ve bizi samsun 19 mayıs üni hastanesinde 15 gün ağırladı 8 ayda konulamayan teşhisi kendisi (ilk gün) buldu ve 15 günlük tedavi sürecindede büyük ölçüde toparlama sağladı üstelik bunu minimum ilaç maksimum bilgiyle yaptı , kızım önce Allaha sonra Alişan hocaya emanet tedavi sürecimiz devam ediyor. Kendisi hayatını mesleğine ve bilgiye adamış fakat hak ettiği değeri göremeyen eşsiz bir Doktordur. Allah Alişan hoca gibi doktorların sayısını artırsın önünü açsın inşaÂllah
İşini layıkıyla yapan nadir doktorlardan bir tanesi her türlü bilgi birikimi açısından gayet donanımlı ve hasta doktor ilişkisinde gerçekten uzman birisi emekleri için çok teşekkür ederiz. Halide Uslu
Bilgisi ve tecrübesi güzel.memnun kaldım. Aklımda soru işareti bırakmadı.
Son derece ilgili, naif, pozitif ve doğal bir insan. Dolayısıyla hiçbir çekince yaşamadık.( Çoğu zaman doktorlarla iletişim kurarken çekiniyor insan.)Bütün sorularımıza anlayabileceğimiz cevaplar verdiği için güvenimizi hemen kazandı. Mesleğini ve insanları sevdiği çok belli. İyi ki hocamızı tanıma fırsatımız oldu. Allah kendisinden razı olsun
Abdullah hocam alanında en iyilerden birisidir. Annemin beyin ameliyatını yaptı ve ekibi ile çok uğraştı. glisarkom 4 evre hatta hocamın ifadesi ile 5 ve daha ileri evreye gelmiş beyin kanseri tedavisi için elinden gelen uğraşıyı fazlasıyla verdiler. Hepsinden ALLAH CC RAZI OLSUN 2020 eylül 2021 şubat sonu arasında hastanede kaldık çok ilgilendi. elinden gelenin fazlasını yaptı. Rabbim sayılarını artırsın. Tüm çalışmalarında başarılar diliyorum.
Muhteşem ötesi. Hastane tam anlamıyla fiyasko. Ancak Handan Hanım hastanede güzel olan tek şey diyebilirim. Annemi ameliyat etti ve çok memnun kaldık. İnsanlara hizmet için elinden geleni yapıyor. Allah sayılarını arttırsın
On numara doktor,harika insan..
Güleryüz ,samimiyet ne ararsan var olan mükemmel bir insan . Samsun da hiçbir hastanede bulamadığım ilgi alaka tedaviyi Handan hoca sayesinde buldum . Çok çok teşekkür ederim . Sizin gibiler var olsun hocam .
Muayene icin gittigimde girip cikmam iki dakika surdu telefonla konusmaktan hastasiyla ilgilenmiyor.
Yeni nesil donanımlı ilgili mesleğinde başarılı harika bir cerrah..Genel Cerrah arayanlar hiç tereddütsüz seçebilir..Ben Adisson hastası kritik bir hastaydım..Laparoskopik kolisistektomi yaptı yani safra kesemi aldı..ve başarılı bir ameliyat geçirdim..Kendisine teşekkür ediyor başarılarının daim olmasını diliyorum..Mevlüde İNEL
2013 yılında dedemin kafasına bir tonluk bir tahta düşmüştü beyinini yoktan yaptılar bütün parçalarını birleştirdiler 7 yıldır da gayet iyi hala yatak hastası ama biz yaşamasına bile şükür ediyoruz hiç umudumuz yoktu.2015 yılında da benim beyin ameliyatıma girdiler ekip arkadaşları Yunus Emre,Buğra ve diğerlerine de çok teşekkür ediyorum 3 defa beyin ameliyatıma girdiler.Beyin doktoru olarak çok ilgili ve sempatik bir insan.
Çok muhterem, mütevazi, samimi, cana yakın, tatlı dilli, güler yüzlü, hümanist, bey efendi her haliyle örnek bir insan ve hastalarıyla yakından alakadar olan çok değerli bir hocamız. Takriben uzun yıllar Samsun 19 Mayıs Ünüversitesin' den hastasıydım. \r \r ALLAH hocamızdan razı olsun, bizlere çok emeği geçti. Kendilerini ve hizmetlerini unutmamız mümkün değil. Şu anda görev yaptığı Hastane de Hocamızdan tedavi gören hastalar çok çok şanslılar. \r \r ALLAH Hocamıza sağlıklı, huzurlu, mutlu nice nice uzun ömürler versin inşallah. \r En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum\r ALLAH işinizi gücünüzü rast getirsin ver şey gönlünüzce olsun İNŞALLAH.
Konum
OMÜ Kurupelit Kampüsü, Tıp Fakültesi, 55200 Atakum, Samsun, Türkiye, Atakum, Samsun
